Преподавател от УНСС подкрепи студентския протест

Петър Станков е единственият преподавател, изразил позиция относно окупацията на студентите

376 ~ 2 мин. четене

След като днес и студентите от УНСС се присъединиха към "окупационната” вълна и окупираха две зали от учебното заседение, на страницата на събитието "Окупирай УНСС" във Фейсбук се появи призив на преподавател. Преподавателят в катедра "Икономикс" гл. ас. Петър Станков е отправил послание към протестиращите студенти и засега е единственият, изразил позиция по въпроса.

Ето и мнението му със съкръщения:

"Преподавател съм в УНСС и напълно споделям декларацията ви. Може би е вярно, че сега не му е времето, мястото и може би е вярно, че не това е начинът да окупирате. Но ако не сега - кога? Когато всички критично мислещи хора напуснат България ли? Ако не тук, то къде? В Студентския парк срещу УНСС, където никой никога няма да ви чуе ли? Ако не по този начин - как? С мирно пиене на кафе пред паметника на Карл Маркс и литературни четения на "Капитала" ли? 

Сега е времето, това е мястото и това е начинът. Сега е вашият шанс да изнесете важна лекция на вашите преподаватели. Сега вие сте преподавателите, а ние слушаме какво имате да ни кажете. И слушаме с интерес и много надежда. Сега е вашият шанс да се изградите като лидери на демократична България, каквато вашите родители мечтаха да създадат и не успяха. 

Радвам се, че в тази държава все още има хора като вас. Вие ме карате да не губя надеждата си, че тук все още има хора, които управляват, а не следват съдбата си. Мечтая си един ден децата ми да бъдат точно като вас: с неизчерпаем дух, откъдето да черпят и силата си. 

Духът действително прави силата. Затова от все сърце ви желая успех."

Подкрепи Economic.bg