Продажбите на Google се увеличават

Кликанията върху рекламите са се повишили с 42% последното тримесечие

6770 ~ 1 мин. четене

Собственикът на най-популярната търсачка в света Google Inc. обяви, че за второто тримесечие на 2012 г. приходите отчитат ръст от 35%, подпомогнати от придобиването на Motorola Mobility Holdings и тъй като все повече потребители, са кликали върху рекламите, пише Bloomberg.

Включително мрежата на Motorola, продажбите са били 12,2 милиарда щатски долара, в сравнение с 9,03 милиарда щатски долара година по-рано, обяви базираната в Маунтаин Вю, Калифорния компания. Данните бяха публикувани на инстенет страницата на Google. Печалба преди някои разходи е $ 10,12 на акция. Google придоби за $ 12,5 милиарда придобиване на Motorola Mobility през май.

Google е използват реклами на мобилни устройства и видео сайт YouTube, за да укрепи приходи и продължава да се възползват от потребителски заявки за търсене в своята начална страница. Компанията контролира повече от две трети от пазара за търсене в САЩ, според ComScore Inc.

Продажбите на компанията са обвързани с броя кликане върху рекламите, които се поакзват по страниците на самия Google и партньорски сайтове. Броят на тези кликвания са нараснали с 42% през последното тримесечие.
"Фактът, че кликането се е повишило 42% е доста впечатляващо", каза Колин Себастиан, анализатор в Robert W. Baird & Co. В Сан Франциско. "Това е голям ръст, очевидно повлияни от мобилни устройства. Очакванията бяха доста по-ниски", категоричен е той.

Подкрепи Economic.bg