Продават замъка на граф Дракула в Румъния

Според експерти цената на имота може да достигне $80 млн.

Автор: Божидара Иванова

Обявиха за продажба Замъкът "Бран" в Румъния, известен като замъка на Граф Дракула. Предвижда се сделката да бъде извършена без явно наддаване, пише изданието The Daily Telegraph. Имотът е собственост на потомък на династията на Хабсбургите. Продажбата е поверена на нюйоркската адвокатска кантора "Херцфелд и Рубин".

"Ако получим приемлива оферта, ние внимателно ще проучим кои са кандидат-купувачите и какво предлагат, и сериозно ще обмислим предложението им", обяснява Марк Майер, адвокат на фирмата.

По думите му сегашният собственик на замъка Доминик фон Хабсбург не е разполагал с достатъчно време, за да обнови известното имение, което в момента се нуждае от ремонт. Според него бъдещият собственик може да изгради малък хотел до замъка.

Към момента цената на имота не е оповестена официално. Експерти смятат, че тя може да достигне 80 млн. долара.

Замъкът "Бран", построен през XIV век, придобива голяма известност благодарение на собственика си - Влад III Цепеш, известен със своята жестокост. Именно той се смята за прототип на героя от романа на Брам Стокър "Дракула". Имението е едно от най-популярните туристически атракции в Румъния и всяка година се посещава от над 500 хил. души

Коментари: 0