Протестиращи настояват да не се разпуска парламентът

Промени в Изборния кодекс и мерки срещу монополите - около това се обединиха участниците на кръглата маса

Снимка: БГНЕС

84 ~ 1 мин. четене

Протестиращи и представители на неправителствения сектор се събраха на кръгла маса в столицата за втори път, за да обсъдят исканите промени в Изборния кодекс и да решат как да бъде координиран вторият национален протест утре.

На срещата дойдоха повече представители на сдружения и организации от поканените, което предизвика хаос и забави началото с повече от час, предаде БНР.

Протестиращите отново се усъмниха, че сред участниците в кръглата маса има представители на политически партии.

В крайна сметка след обсъжданбия те се обединиха около идеята на утрешния протест да се излезе с едно искане – парламентът да продължи да работи, за да се приемат мерките срещу монополите.

Задачата, която протестиращите ще поставят, е парламентът да направи поправки в Изборния кодекс, обобщи Кристиян Коев от организаторите на кръглата маса. "Едно искане, защото то обединява всичко, за да може каквото и било да стане нататък. Изборите са сега, бързат ги", коментира той.

В деня на националния празник се очакват протестни шествия в различни градове на страната. В столицата шествия ще тръгнат от няколко лъча към центъра на града.

Подкрепи Economic.bg