Пускат цялата магистрала "Тракия" до седмица

Днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева обяви, че откриването на участъка между Зимница и Карнобат ще е на 15 юли

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Отсечката от автомагистрала "Тракия" между Зимница и Карнобат ще бъде пусната в експлоатация на 15 юли. Това обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на днешната инспекцията на участъка. С пускането на отсечката, магистрала "Тракия" е на 100% готова, след като строежът й продължи близо 40 години.

Министърът обяви, че днес е издаден Акт 15, с който завършват строително-монтажните работи на обекта. Утре, 9 юли, ще бъде назначена Държавна приемателна комисия за издаване на Акт 16. Комисията ще работи в събота и неделя, за да може следващия понеделник - 15 юли, да бъде пуснато движението.

По време на проверката по цялото трасе министър Терзиева и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров се увериха, че всички видове работи, свързани с пътната конструкция, са приключени. Остават малко по обем допълващи дейности като завършване на заешка ограда и почистване. Те не са свързани с директното трасе и ще приключат най-късно през утрешния ден.

 В събота министър Терзиева изрази съмнения, че бъде спазен предварително обявения пусков срок - 15 юли заради полагане на некачествен асфалт. Тогава съобщи, че ще направи инспекция в началото на новата седмица и тогава ще стане ясно кога ще бъде пуснато движението по последната отсечка на магистралата.

Коментари: 0