Райков: Изтичането на информация от отговорните институции е недопустимо

Важно е също така да стане ясно дали съдържанието на тези документи разкрива някаква информация, която по какъвто и да било начин би застрашила хода на досъдебното производство, коментира служебният премиер

88 ~ 1 мин. четене

Недопустимо е изтичането на информация от страна на институции, които са призвани да опазват реда и законите в държавата. Съзнателно не споменавам конкретни институции. Имах спешна среща с председателя на ДАНС и получих уверенията на г-н Казаков, че тези документи не са били разпространени от службата. Това заяви премиерът Марин Райков в началото на днешното редовно правителствено заседание в сградата на Министерски съвет.

Независимо от това, съм разпоредил вътрешна проверка по случая и до края на деня да бъде подготвен писмен доклад с резултатите.  Изключително важно е да бъде установено по безспорен начин откъде и по какъв начин е излязла тази информация“, отбеляза Райков

Важно е също така да стане ясно дали съдържанието на тези документи разкрива някаква информация, която по какъвто и да било начин би застрашила хода на досъдебното производство”, допълни още служебният министър-председател.

По думите на Марин Райков България е правова държава. “Има действащи институции, които съответно по реда на върховенството на закона ще очакваме да се произнесат и ясно да определят отговорностите по казуса. И второ – от изключителна важност за стабилността на държавата в момента е да не се хвърля сянка върху изборния процес, за чието протичане се изказаха и ЦИК, и международните наблюдатели“, каза още той.  

Подкрепи Economic.bg