"Риск инженеринг" и "Приста Ойл" с проекти във Виетнам

Енергийната компания ще консултира изграждането на ядрена мощност, а дружеството на братята Бобокови ще строи мощности за обработка на масла

Снимка: Дарик радио, Константин Вълков

Български компании вече са в напреднала фаза на свои проекти във Виетнам. Това стана ясно от думите на премиера Пламен Орешарски, който е на официално посещение в азиатската държава, цитиран от Дарик Радио.

В най-напредналата фаза е проектът на "Приста Ойл" за изграждане на рециклиращи мощности за обработка на масла. Също в напреднал стадий е проектът на "Риск Инженеринг" и компанията е пред подписване на договор като консултант на виетнамското правителство за проектираната ядрена мощност, обясни Орешарски.

Резюме с 12 проекта, които се разработват между България и Виетнам, бяха представени по време на официалните срещи на министър-председателя Пламен Орешарски и придружаващата го делегация с виетнамските им колеги.

Има проекти, свързани с електронните технологии. Има проекти в сферата на образованието за българско ноу-хау за образователната система във Виетнам и виетнамски проекти за прокарване на път за виетнамски контейнери към Европа.

"Склонни сме да подкрепим всички проекти, които биха могли да се реализират между двете страни", заяви премиерът след срещата си с председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен шин Хунг: "Между тях има няколко, които са виетнамски инвестиции в България - два по-скоро. Останалите са български инвестиции във Виетнам или партньорства с Виетнам".

Коментари: 0