Русия добавя още български хотели към черния си списък

Освен за България сигнали за некоректно поведение е имало от страна на хотели Тайланд, Виетнам и Чехия

Ростуризъм продължава да попълва черния си списък с хотели, които изнудват за пари руски туристи, чиито почивки са били организирана от неплатежоспособни туроператори.  Това стана ясно от изказване на директора на ведомството Александър Радков, цитиран от руското издание "Вести".

В негативния списък влизат и български хотели. По думите на Радков некоректно поведение е имало от страна на хотели в България, Тайланд, Виетнам, Чехия  и други страни.

Туристите са били заплашвани с включването в несъществуващи списъци и им е бил оказван психологически натиск. "Ние ще пресичаме подобни ситуации. Вече имаме опит за включване на хотели в черни списъци", добави Радков.

Най-много хотели са попаднали в „черния списък” на Ростуризъм след прекратяването на дейността на туроператора „Ланта тур вояж” в края на януари 2012 година. Заради фалита на компанията са пострадали около 3000 руски граждани.

В начелото на октомври ръководителят на Федералната агенция за туризъм посочи пред руски медии, че български хотели може да бъдат включени в „черен списък”. Тогава той коментира и проблемите на руски туристи в България през това лято.

Коментари: 0