Ръст на американските борси след данни за безработицата

Сигналите са, че Федералният резерв може да продължи да полага усилия за стимулиране на икономиката

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Американските акции нараснаха в петъчната сесия, когато широкият индекс Standard & Poor's 500 (S&P 500) успя да заличи спада от ранната търговия. В основата на оптимизма бяха данните за безработицата в САЩ, които показаха, че през юли работодателите са наели по-малко от очакваното работници. Това сигнализира, че Федералният резерв може да продължи да полага усилия за стимулиране на икономиката, пише Bloomberg.

S&P 500 се повиши с 0.2%, напредвайки до рекордните 1709.67 пункта. Седмичната печалба на бенчмарка е 1.1%. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се изкачи с 30.34 точки, или 0.2%, до рекордните 15658.36 пункта. Около 5.7 млрд. акции смениха собственика си.

American International Group (AIG) добави 2.7% към стойността на книжата си, след като финансовият гигант каза, че ще се изплати първия си дивидент от 2008 г. насам и ще предприеме обратно изкупуване на акции за 1 млрд. долара. Книжата на LinkedIn отчетоха ръст от 11%, след като социалната мрежа повиши прогнозата си за реализирани продажби през цялата фискална година.

Акциите на Dell напреднаха с 5.6%, след като Майкъл Дел се съгласи да подслади предложението си за закупуване на книжата на производителя на компютри. Лошият отчет на Chevron изтри 1.2% от стойността на книжата на петролната корпорация.

Подкрепи Economic.bg