СОС свиква извънредна сесия заради сблъсъците във вторник

Участие ще вземе и омбудсманът Константин Пенчев

Автор: Божидара Иванова

Извънредна сесия на Столичния общински съвет (СОС) ще се проведе днес от 10 ч. Основна тема на заседанието ще бъде сигурността на София. Идеята е да бъдат изяснени действията на полицаите, за които имаше оплаквания, че са подходили с агресия към гражданите, както и действията на протестиращите, които издигнаха барикади и нанесоха щети за близо 30 хил. лв.

На извънредното заседание ще бъдат изслушани директорът на СДВР Ивайло Спиридонов, началникът на Столично управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ Огнян Методиев, директорът на Специализирани полицейски сили Георги Златков и прокурорът Евгени Диков, който изпълнява функциите на административен ръководител на Софийска градска прокуратура.

В заседанието ще вземат участие и столичния кмет Йорданка Фъндъкова, председателят на СОС Елен Герджинов, областният управител на София Росен Малинов, както и представител на Спешна помощ.

Сесията е свикана по настояване на общинските съветници от БСП и е подкрепена от председателския общински съвет на Столичния общински съвет.  Участие ще вземе  и омбудсманът Константин Пенчев.

Коментари: 0