Samsung патентова хуманоиден робот

Преди да започне да върви, хуманоидът разделя маршрута на отрязъци и определя какво движения ще извършват ставите му на всеки един от тях

Samsung реши да патентова робот, който самостоятелно се движи на два крака, подражавайки на походката на човека. Това става известно от четири патентни заявки, подадени от Samsung в Патентното бюро на САЩ през октомври-ноември 2011 г, съобщава pixelmedia. Те са публикувани през юни 2012 г.

От документите се вижда, че инженерите на Samsung са си поставили за цел да разработят хуманоид, който по време на движение да изглежда “по-човешки”, отколкото сегашните модели, например моделът на Honda "Asimo".

Преди да започне да върви, хуманоидът на Samsung разделя маршрута на отрязъци и определя какво движения ще извършват ставите му на всеки един от тях. По време на ходене роботът постоянно следи своя център на тежестта, а за по-голямо сходство с човека ще се имитира дишане.

Samsung има вече няколко патентни заявки, свързани с роботи. В една от тях се описва робот, който разбира човешка реч, а в друга - робот, помагащ на пешеходци да пресекат улицата.

Коментари: 0