Сблъсъци пред централата на "Атака"

Съобщава се за двама леко ранени

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Многохилядно шествие, което тръгна от Министерски съвет, премина през Народното събрани и се насочи към централите на парламентарно представените партии, накрая влезе в словесни пререкания с привърженици от "Атака" пред централата на партията на ул. "Врабча" 1.

В района има засилено полицейско присъствие, а коли и служители на жандармерията са единствената преграда между многохилядното шествие на протестиращите и активистите на "Атака".

Преди да стигне до националистическата партия множеството премина през централите на БСП и ДПС. Няколко хиляди застанаха от едната страна на колите на жандармерията до централата на "Атака", за да скандират "Турци сте" и "Предатели". От "Врабча" 1 отвърнаха също със скандирания.

bTV съобщи за поне двама леко пострадали - мъж е бил ранен в ръката, съобщава се и за ранено момиче. В района пристигнаха допълнителни сили на жандармерията.

Към момента напрежението остава високо, но страстите се поуспокоиха. Протестиращи и привърженици на "Атака" са влезли само с словесни разпри.

Коментари: 0