„Сетгаз” няма да строи газовата връзка с Турция

Компанията представила съвсем различен проект, съобщават от „Булгартрансгаз”

112 ~ 1 мин. четене

Проектът на турската „Сетгаз” има заявена различна концепция и различно трасе от тези на проекта за изграждане на междусистемна връзка между газопреносните мрежи на „Боташ”  и  „Булгартрансгаз”. Реализирането на проекта на „Сетгаз”  няма да повлияе на развитието на проекта за Междусистемната връзка Турция-България. Това се посочва в съобщение на „Булгартрансгаз” по повод съобщената по-рано информация, че частната компания иска да изгради газопровода до Турция.

От българската компания съобщават, че са запознати с намерението на „Сетгаз” за изграждане на газопровод от Стара Загора до българо-турската граница, чрез който да се осъществяват доставки на природен газ до националната ни газопреносна система.  От тяхна страна било заявено желание газопроводът да бъде предоставен за опериране на „Булгартрансгаз” след неговото изграждане.

„Булгатрансгаз” подкрепя инвестиционните намерения, които биха допринесли за повишаване сигурността и условията на доставка на природен газ за България, посочват от компанията.

Подкрепи Economic.bg