Сините искат проверка на телекомите

КРС и КЗП да извършат пълна проверка на нелоялните практики на телекомите и резултатите от нея да бъдат представени пред парламента, настояват от десницата

100 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов да провери председателя на Комисията за регулиране на съобщенията, поискаха в декларация от “Синята коалиция”.

“Тоталният произвол на мобилните оператори над българските граждани прераства в крепостничество”, заяви от парламентарната трибуна депутатът Ваньо Шарков.  Той припомни проверката на КЗК на единия от телекомите, за който стана известно, че прилага нелоялни търговски практики. Телекомът предлагал на своите клиенти по телефона предложение за сключване на договор от разстояние. И въпреки отказа на клиента, мобилният оператор подновява договора. При отправено възражение, телекомът отговаря, че е налице сделка от разстояние, вследствие на която са влезли в сила условията по договора. “Това не е договор от разстояние, това е рекет от разстояние и класическа измама”, добави Ваньо Шарков.

Народният представите поиска “подчинените на премиера комисии и техните председатели да извършат пълна проверка на нелоялните практики и резултатите от тях да бъдат представени пред парламента”.

„Най-накрая се обръщаме към премиера – г-н Борисов, проверете човека, който вие сте назначили за председател на КРС и ако този човек не работи в интерес на българските граждани, а защитава чужди интереси го сменете”, призова той министър-председателят.

Подкрепи Economic.bg