Сирени за земетресения догодина

Лихвата за просрочени задължения ще се изчислява на полугодие, приема днес кабинетът

 

Сирени при силен трус и последващи бедствия трябва да ни известяват от идната година. Целта е населението да бъде предупредено навреме за евентуални наводнения, радиоактивни замърсявания, пожари и други бедствия, които земен трус може да причини, предаде Стандарт Нюз.

Днес кабинетът трябва да гласува правилник за дейността на Консултативния съвет към кабинета за подпомагане при бедствия, който бе сформиран в началото на годината по разпореждане на премиера Бойко Борисов след потопа в с. Бисер.

Начело на щаба за бързо реагиране ще бъде вътрешният министър Цветан Цветанов, като ще го подпомагат експерти от всички области.

Проект на постановление за изменение и допълнение на наредба за регулиране на цените на електрическата енергия, ще бъде разгледан още на заседанието на кабинета. Вносител е финансовият министър Симеон Дянков

Министрите ще се запознаят и с отчет за дейността на Агенцията за държавна финансова инспекция за миналата година. 

Дянков ще представи още и проект на постановление за определяне на законна лихва по просрочените задължения в левове и във валута. Тя ще се определя на полугодие.

Ще бъдат разгледани още проект за изменение на заплатите в бюджетните организации и доклад относно проведеното заседание на Съвета на европейския съюз по икономическите и финансови въпроси.

Енергийният министър Делян Добрев ще представи проекти за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства.

Здравният министър ще запознае колегите си с измененията и допълненията на Наредба за етикиране и представянето на храните.

Коментари: 0