Среща на президентите на България по повод 10 ноември

Участниците в разговора ще обсъдят какво е постигнато през изминалите години

256 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българският държавен глава Росен Плевнелиев ще се срещне с президентите на България и председателите на Народното събрание (НС) от началото на прехода до днес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Поводът за срещата е навършването на 24 години от 10 ноември 1989 г., когато започват демократичните промени в България.

Участниците в разговора ще обсъдят какво е постигнато през изминалите години, какво се очаква от днешната власт и какви са рисковете пред страната в момента.

Сред темите на срещата ще бъдат "Какво постигнахме и какво не успяхме да направим в годините на прехода?", "Какво очакват българските граждани от политиците днес?", "Какви са рисковете пред страната?", "Способни ли сме да се обеденияваме около общи каузи?", както и други въпроси засягащи обществено-политическите въроси през последните 24 години в БЪлгария.

На 10 ноември 1989 г. Тодор Живков е принуден да подаде оставка, след като е управлявал еднолично в продължение на 33 години. След свалянето му от власт започват политическите промени в страната и преходът на България към демокрация и пазарна икономика.

Подкрепи Economic.bg