Стилиян Вътев отново пое руля в ОББ

Досегашният главен изпълнителен директор на банката Димитриос Анагностопулос ще заеме със сливането на гръцките National Bank of Greece и Eurobank

4457 ~ 1 мин. четене

Стилиян Вътев отново поема управлението на Обединена българска банка (ОББ). Той ще бъде главен изпълнителен директор на финансовата институция и председател на Съвета на директорите (СД), съобщиха от ОББ. Стилиян  Вътев е част от мениджмънта на банката от нейното основаване през 1993 г. Той беше главен изпълнителен директор на ОББ преди избирането на Димитриос Анагностопулос и заемаше тази позиция в продължение на 15 години от 1997 г.

Димитриос Анагностопулос от своя страна ще се присъедини към екипа на National Bank of Greece (NBG) и ще е част от мениджмънта по проекта за предстоящото сливане между гръцките NBG и Eurobank. В България NBG е собственик на ОББ, а Eurobank на Пощенска банка.

Промените са приети на извънредно заседание на СД на банката на 28 декември 2012 г. Директорите на финансовата институция са приели оставката на Димитриос Анагностопулос и са го освободили от длъжността главен изпълнителен директор, считано от 28 декември 2012 г. Членовете на СД одобриха и предложение до извънредното Общо събрание на акционерите на банката, което ще се проведе през 2013 г., за освобождаване на Димитриос Анагностопулос като член на борда на директорите.

Към 30 ноември 2012 г. ОББ е четвъртата по размер на активите банка в България според последните данни на БНБ.

Подкрепи Economic.bg