Строителството в курортите край Варна спря

Санкцията за нарушителите е 10 хил. лева

От днес до 1 октомври влиза в сила забрана за строителство в курортите край Варна. Със заповед на кмета на морската столица Кирил Йорданов се замразяват всякакви градежи в почивните комплекси.

До вчера всички строежи трябваше да бъдат обезопасени, а край тях - почистено. Днес общински служители не допускаха в курортите никаква едрогабаритна техника и машини, превозващи строителни материали. "Това ще е възможно само, ако има установени аварийни ремонти, евентуално тогава с изрично разрешение и след като мине комисия, която да установи дали действително е така или не,” каза Красен Якимов, началник отдел „Строителен контрол” в община Варна пред bTV.

Строежите в трите курорта край Варна - „Св. Константин и Елена”, „Чайка” и „Златни пясъци” са общо 34. По думите на Якимов повечето се довършват, само 3-4 са нови.

От рано сутринта общински екипи започнаха проверки. На повечето места заповедта на кмета бе спазена - работниците напускаха обектите. Не липсваха обаче и нарушители. Санкцията за юридически лица, нарушаващи кметската заповед е в размер на 10 000 лева.

Коментари: 0