Тамагочи пуска виртуален приятел

Новата играчка струва 19,99 долара

4916 ~ 2 мин. четене

Японската Tamagotchi /Тамагочи/ пуска ново устройство - истински виртуален приятел. Компанията е позната на пазара с виртуалните си домашни любимци, които забавляваха децата през 90-те години на 20-ти век. 

За разлика от предишните модели играчката, Tamagotchi Friends ще ни натовари с отговорната задача да отгледаме здрав виртуален човек, който, както можем да се досетим, ще е доста по-взискателен от електронните кученца и котенца отпреди 17 години.

За да достигнете до здрав възрастен индивид, ще трябва да го храните, къпете, да го приучвате на тоалетни навици, да си играете с него да правите още куп процедури, свързани с отглеждането на човешкото дете, пише „Машабъл“.

Компанията демонстрира новия си продукт тази седмица по време на международния панаир на играчките в Ню Йорк. Въпросният вече е пуснат на пазара в Европа, като цената му е 19,99 долара.

От пускането на тамагочито през далечната 1997 г. компанията е продала над 80 млн. бройки от играчката, като броят на китайските ѝ имитации е безброен. Спомняме си, как имаше период, когато варианти на дигиталния инкубатор бяха поставяни дори в опаковки със снаксове.

На повърхността новата играчка изглежда точно като предишните модели - както като хардуер, така и по отношение на олсклул пиксилизираната черно-бяла графика.

Въпреки това технологичния прогрес не е подминал тамагочито и то разполага с екстри като възможност за прехвърляне на информация за отглеждания персонаж към друга играчка, когато гърбовете на двете се докоснат един до друг.

В края на месеца от Tamagochi ще пуснат и ново приложение за iOS и Android, наречено Tamagotchi Life Angel. Неговата цел ще е да промотира новата играчка сред децата.

Подкрепи Economic.bg