Властта мобилизира електоратите

Умишлено се заиграва с гражданския мир, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев

80 ~ 2 мин. четене

Измислят се етнически проблеми. От ДПС съзнателно се извършват провокативни изказвания, умишлено се заиграва с гражданския мир. Мобилизират се електоратите. Това заяви лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторски блок в ефира на бТВ. 

„Доган е бизнес лидер на България, той злоупотребява с българските турци. В България етнически и верски проблеми няма. Трябва да сме заедно срещу мафията. България има друг дневен ред - промяна в правосъдието, промяна в икономиката - за да може подобни неща да се прекратят”, добави той.

Председателят на ДСБ Радан Кънев стана първият политик, който публично показа договор от 2011 г., с който партията му, тогава оглавявана от Иван Костов, си е плащала за коментари в интернет.

Кънев обясни, че научил за съществуването на този договор от публикация в сайта „Биволъ”. Той увери, че ако е знаел по-рано, бих се възпротивил, защото ползването на коментарни функции от хора, които не коментират искрено, изкривява действителността.  Кънев категорично заяви, че 3-месечният договор е прекратен още в момента, когато станало ясно, че се публикуват коментари в полза на ДСБ, в частност на Прошко Прошков.

„В интернет съм от преди да бъда в политиката. Знам ефекта на „троленето”. Сега видимо партиите ползват подобни услуги и губят. Сигурен съм, че и ние сме загубили”, заяви Радан Кънев. Той уточни, че договорът е подписан от финансовия директор на партията и изрази съмнение Иван Костов лично да се е занимавал с подобни неща.

„Цената сме я платили със загубата на изборите. Българските социалисти обаче не се учат и ще си платят на изборите”, прогнозира Кънев.

Подкрепи Economic.bg