Windows 8 ще се стартира мигновено?

Microsoft ще премахне съобщенията за натискане на бутони при старта на новата операционна система

7018 ~ 1 мин. четене

Бързото време за стартиране на Windows 8 едва ли може да се нарече проблем, но в известен смисъл това е така. Работата е там, че ако стартът на операционната система е бърз, потребителят може да пропусне съобщенията за натискане на един или друг клавиш. Това съобщава в блога на Microsoft ръководителят на екипа за разработка на потребителския интерфейс на Windows Крис Кларк.

“Когато включвате компютъра си с Windows 8, вече няма време видите надписи от сорта на “Press F2 for Setup”, - казва той. На ултрабук със SSD диск Windows 8 може да се стартира за по-малко от 7 секунди, а още сега вече има ултрабуци с време за зареждане на OS 10 секунди.

За да се минимизира скоростта на зареждане, Microsoft е решила да премахне съобщенията за натискане на бутони при старта на новата операционна система.

Ако компютърът не е в състояние да се стартира, автоматично ще се появява специално меню за възстановяване и други инструменти. Ако е поставен диск или флашка, на потребителя автоматично ще бъде предложено специално меню. Както се вижда на приведените скрийншоти, Microsoft оптимизира стартовите менюта за работа със сензорни дисплеи - екранните бутони са удобни за натискане с пръсти, съобщава още pixelmedia.bg.

 

Подкрепи Economic.bg