Wizz Air подписа с Goshawk Aviation за седем нови A320

Договорът е за продажба и обратен лизинг на самолетите

Wizz Air подписа с Goshawk Aviation за седем нови A320

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air съобщи днес, че е подписала договор за продажба и обратен лизинг с Goshawk Aviation Limited ('Goshawk') за седем самолета Ербъс A320. Самолетите са планирани за доставка между ноември 2014 и юни 2015. Това е първата финансова сделка между двете компании, съобщават от Wizz Air.

Goshawk е самолетна лизингова компания, управлявана от Investec Bank plc с капитал на Investec и азиатски институционални партньори. С трансакцията на Wizz Air, Goshawk има повече от 30 самолета, доставени или планирани за доставка през следващите 12-15 месеца.

Майк Паул, финансов директор на Wizz Air, каза: "Ние продължаваме да осигуряваме нашия бъдещ растеж чрез добавяне на нови самолети Ербъс A320 в нашия флот. Аз съм доволен от доверието, което Goshawk има в сегашния ни бизнес и в бъдещите ни планове за растеж. Ние ще продължим да служим на хората в над 30 страни с нашите много ниски цени на билетите и седемте нови самолета, за които осигурихме финансиране, ще играят важна роля в тази мисия."

Рамки Сундарам, ръководител авиационно финансиране на Investec Bank, каза: "Ние сме щастливи да работим с Wizz Air и с нетърпение очакваме ползотворните ни отношения с ръководния екип да продължат занапред. Това е вълнуващ етап на развитие за Goshawk и добавяне на клиент от калибъра на Wizz Air само ще увеличи качеството на портфейла, който ние изграждаме."

Коментари: 0