Янаки Стоилов: Политиката и футболът у нас започват да си приличат

И на двете места зрителите намаляват, заяви депутатът от БСП

80 ~ 2 мин. четене

Политиката и футболът започват да си приличат много. И на двете места зрителите намаляват. Вниманието към политическата сцена започва да се измества към това какво става около парламента, а не какво се случва вътре. За това сме виновни ние политиците и вие медиите. Това каза в предаването "На светло" в ефира на Нова Телевизия Янаки Стоилов, заместник-председател на БСП..

Александър Лилов не e оставял политическо завещание. В последните мигове от живота му, той се притесняваше най-много за състоянието на България и хората. Беше убеден, че трябва да чуваме гласа на хората. Никога не сме делили гражданите на наши и ваши, категоричен беше Стоилов. Студентската окупация е морална диктатура. Моралът не е толкова безличен. Хората предявяват по-различен начин моралните си ценности. В момента няма условия за революция в България. Лявата политика ще реши проблемите на България и Европа. Само партиите, изповядващи тази политика, могат да се противопоставят успешно на набиращата сила ксенофобски и нетолерантни организации, обясни Стоилов.

На дневен ред в България са острите социално-икономически проблеми. Твърденията, че трябва да се смени Конституцията, за да тръгнат нещата, са неверни. Имаме далеч по-сериозни проблеми за разрешаване, убеден е депутатът от Коалиция за България.

Митингът миналата седмица беше първият организиран заедно от БСП и ДПС. Това е един много добър пример за етническа търпимост и толерантност в тези тежки времена. В последните години срастването между политиката и икономиката придоби нечувани размери. Нашата цел е да помагаме на най-бедните хора. Ситуацията е много динамична и противоречива. Протестните вълни започват да затихват. Това не означава, че няма да има нова вълна. Социалните проблеми и наболелите теми в обществеността предразполагат за такива протести. Евроизборите ще са барометър за по-нататъшните ни действия, завърши Стоилов.

Подкрепи Economic.bg