Яне Янев: Сигурно е, че новият премиер ще е Саша Безуханова

Лидерът на РЗС знае и кой ще е земеделският министър

284 ~ 2 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

На 99% е сигурно, че премиерът на служебното правителство, което ще бъде назначено от президента, ще е Саша Безуханова. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в интервю за bTV, обяснявайки, че за избора на Плевнелиев вече се говори по кулоарите на президентството. 

Безуханова е директор на "Публична администрация" в "Хюлет-Пакард" за развиващите се пазари.

"Обществото не го знае. Но това вече е догорено", каза Яне Янев. "Потвърждава се моята теза, че кръгът Прокопиев ще управлява служебното правителство", заяви той по повод сигурния според него избор на Безуханова.

Лидерът на РЗС разполага с информация и кой ще е министър на земеделието в служебния кабинет. "Камен Колчев, който е заместник на Огнян Донев. Той е един от съсобствениците на "Елана", една фирма, за която доста може да прочетете в интернет", коментира още Янев.

По думите му президентът не управлява безпристрастно и не взема решения на базата на исканията на протестиращите, а слуша кръга, на който принадлежи.

Депутатът разкритикува и опитите на Плевнелиев за създаването на Обществен съвет. Според Янев един такъв орган би бил извънконституционален и Плевнелиев няма на правовата възможност да го създаде. 

На въпроса дали все още иска да стане премиер, Янев отговори: "Искам да стана премиер тогава, когато моята партия получи доверието на българските граждани, да смени модела". Под смяна на модела той разбира да се свика Велико народно събрание и да се направи нова Конституция. Янев подчерта, че тези идеи той и неговата партия защитават от години и не са ги заимствали от исканията на сега протестиращите,

Подкрепи Economic.bg