Запалка или GSM причинили взрива край Петолъчката

Подновяват издирването на изчезналите работници

7244 ~ 1 мин. четене

Запалка или искра от мобилен телефон вероятно са причинили взривовете край Петолъчката. В района на складовете е намерен цял GSM и още един на парчета, предаде Стандарт Нюз.

„Има нарушаване на правилата за съхранение и безопасност от работещите в складовете”, обясни заместник-министърът на отбраната Валентин Радев.

Според него няма опасност от замърсяване на района. 
 
Трима души от смяната в „Берета трединг” край стралджанското село Лозенец остават в неизвестност, като днес търсенето им се подновява. Установена е тяхната самоличност, а близките им са уведомени.

Търсенето на работниците бе прекратено снощи, заради падането на нощта.

21 са били служителите в склада по време на инцидента. Там е имало и 4-ма служители на охраната. Общо 18 от тях постъпиха в болниците в Сливен и Ямбол с различни наранявания. Всички пациенти са в добро общо състояние.

Очаква се днес районът да бъде заснет от безпилотна летателна техника и в него да влезе на оглед бронирана техника и специализиран робот на армията. За по обстоен оглед ще се изчака да минат 24 часа от последния взрив. Експлозиите от боеприпаси са спрели късно снощи. 

Прокуратурата и следствието започнаха разследване за причините за инцидента. Още вчера започнаха разпити. Вероятната причина за взрива е неспазване на технологичния процес.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg