Африканската култура украси София (галерия)

С много традиция, екзотика и позитивно настроение бе отбелязан Денят на Африка

Африканската култура украси София (галерия)
Автор: Илия Лазаров
В официална атмосфера и с позитивно настроение в София бе отбелязан Денят на Африка 2016 г. На събитието присъстваха множество дипломати, бизнесмени, висши държавни чиновници, представители на арт средите и медии, предаде репортер на Economic.bg.

Бяха демонстрирани традиционно изкуство, кухня и национално облекло от Алжир, Египет, Екваториална Гвинея, Гвинея, Кения, Либия, Мали, Мароко, Нигерия, Сейшелските острови, Судан, Уганда и ЮАР.

Празникът отбелязва обединението на африканските държави в обща организация, чиято история много напомня тази на Европейския съюз.

„През годините африканските народи успяха да постигнат много цели в областта на икономическото развитие, демокрацията, правосъдието и социалните политики и да се движат към реализация на африканската визия за единна, благоденстваща и мирна Африка“, заяви Н.Пр. Манал Ел-Шинауи, извънреден и пълномощен посланик на Арабска република Египет в България.

Дипломатът изтъкна възможностите, които предоставя африканският континент и актуалните общи приоритети на държавите. 2016 г. е обявена за година на човешките права в Африка, като е обърнато особено внимание на правата на жените.

Празникът бе обагрен с разнообразие от цветове, екзотични аромати и много позитивно настроение.

Африканските домакини демонстрираха прословутото си гостоприемство и осигуриха максимален комфорт на своите гости.
Коментари: 0