Академията на Телерик стартира нов прием през октомври

Кандидатите имат три месеца да се подготвят за приемания изпит

Академията на Телерик стартира нов прием през октомври
3056 ~ 2 мин. четене
Академията на Телерик обяви, че стартира нов прием през октомври, а хора без предишни знания по програмиране могат да кандидатстват за 6-месечната програма. 

Kандидатите имат три месеца да се подготвят онлайн за успешното преминаване на входния изпит през октомври. Желаещите да участват, които вече имат базови познания, могат директно да кандидатстват през есента. 

Процесът по кандидатстване ще започне през октомври и включва подаване на CV и мотивационно писмо, както и явяване на изпит по програмиране и участие в интервю. На база на цялостното представяне на кандидатите ще бъдат избрани курсистите, които ще започнат своето безплатно обучение в Telerik Academy Alpha през ноември. 

Обучението включва две профилирани програми, от които участниците могат да избират - разработка на уеб приложения с .NET и с JavaScript. Спрямо избраното направление кандидатите е необходимо да преминат входен изпит съответно с езика C# или JavaScript. Тези от тях, които не разполагат с предишни знания в областта, могат да се подготвят за изпита в периода юли-септември. 

С помощта на специално подбрани онлайн материали те имат възможност последователно и по систематизиран начин да усвоят основите на програмирането, като сами определят честотата и темпото, с които да се обучават. 

"Вярвам, че независимо от липсата на предишен опит и знания по програмиране, всеки човек, който има интерес в областта, е напълно способен да се подготви с онлайн материалите ни за старт в Telerik Academy Alpha. Като използват следващите месеци за самообучение, кандидатите ще разполагат с равен шанс на входа на програмата през есента. Това в комбинация със силна мотивация са ключовите елементи за участниците, за да започнат те успешно обучението си и след това да стартират кариера в ИТ индустрията“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия. 

Telerik Academy Alpha подготвя участниците за успешен кариерен старт в софтуерната индустрия за два пъти по-кратко време. Обучението е подходящо както за хора без предишен опит и знания по програмиране, така и за студенти и специалисти с базови познания в областта. При успешно завършване на програмата курсистите получават сертификат и могат да започнат работа в сектора. 
Подкрепи Economic.bg