Рейтингът на CNN достигна исторически рекорд

Особеният ръст се дължи на вечерните шоута, в които се задават политически въпроси и остро се критикува действащата администрация на САЩ

Рейтингът на CNN достигна исторически рекорд

Рейтингът на американския телевизионен канал CNN е достигнал рекордно високи нива през второто тримесечие на 2017 г. Според официалната информация на медията този скок се дължи най-вече на високата гледаемост на вечерните програми, в които "се задават политически въпроси и остро се критикува действащата администрация на САЩ".

"CNN току-що бе информирана за това, че през второто тримесечие е имала най-голяма аудитория за цялата си история. Това са факти", става ясно от съобщението. През отчетения период телевизията е била гледана едновременно от 791 хил. души над 20 години, за сравнение през същия период на 2016 г. те са били 632 хил.

През последните дни около медията се образуваха няколко скандала, които вероятно са допринесли за интереса на зрителите към предаванията. На 22 юни в CNN.com излезе статия, че Горната камара на Конгреса на САЩ разследва предполагаеми връзки на екипа на президента Доналд Тръмп с Руския фонд за преки инвестиции, позовавайки се на свои източници. По настояване на ръководството трима души от екипа на американското издание подадоха оставки след скандала с новината.

От своя страна от Белия дом приветстваха журналистите за проверка на всички съмнителни статии за ролята на Русия в последните избори в Съединените щати, които по-рано бяха публикувани в американските медии.

Коментари: 0