Акциите на Adidas чупят рекорди

Компанията отчете по-високи от очакваните приходи и печалба

Акциите на Adidas чупят рекорди

Снимка: Pixabay

2543 ~ 1 мин. четене
Adidas отчете 17% ръст на нетната печалба за първото тримесечие, въпреки че растежът на продажбите се забавя в Северна Америка и Европа.

Продажбите за първото тримесечие нарастват с 4% до 5,883 милиарда евро (6,57 милиарда долара), докато чистата печалба достига 632 милиона, повече от прогнозираните от анализаторите -  5,8 милиарда и 567 милиона съответно.

През март Adidas предупреди, че очаква проблеме във веригата на доставки да ограничат растежа на продажбите през първата половина на годината, особено в Северна Америка, където през последните три години компанията удвои бизнеса си, отнемайки пазарен дял от по-големия конкурент Nike.

Акциите на Adidas се покачиха със 7% в петък сутринта, когато пазарите реагираха на резултатите. Ройтерс съобщи, че цената на акциите е достигнала най-високото си ниво изобщо.

Главният изпълнителен директор Каспер Рорстед каза пред CNBC, че инвеститорите трябва да свикнат с „високите едноцифрени темпове на растеж“ и 4-процентното темпо на растеж е „временно положение“.
Коментари: 0