Акциите на Wall Street отскочиха от дъното

Акциите на Wall Street отскочиха от дъното
1700 ~ 1 мин. четене
Американските акции отскочиха от най-големия си спад след 1987 г., след като правителството на САЩ обяви пакет от финансови мерки, с които да подкрепи икономиката. 

S&P 500 затвори с почти 6% нагоре след продължителна търговия на червено и серия от нестабилност, последно наблюдавана по време на Голямата депресия. Dow Jones Industrial Average отбеляза увеличение от 5.2%. Технологичният Nasdaq Composite отчете ръст от 6.2%.


Администрацията на Тръмп предложи финансов пакет от мерки в размер на 1 трлн. долара. Една от идеите е да се пращат директни чекове на американските граждани през идните две седмици. 

„Това, което виждаме сега, е експоненциалният растеж в политическата реакция на експоненциалния растеж на разпространението на вируса“, ​​казва Конор Сен, управител на портфейл в New River Investments и сътрудник на Bloomberg Opinion.

Отговорите от политическа страна дойдоха след поредицата от изключително стресови дни на пазарите. Коронавирусът постави глобалната икономика на колене и централните банки се активизираха в усилията си да намерят как да стабилизират капиталовите пазари и ликвидността. 

Данните показват, че продажбите на дребно в САЩ са се понижили през февруари, което показва, че основният двигател на икономиката, потребителските разходи, вече се забавя, дори преди да започнат мерки за ограничаване на огнищата. 

Коментари: 0