Amazon прави още една крачка към автономните коли

Компанията пред придобиване за 1 милиард долара в сектора

Amazon прави още една крачка към автономните коли

Снимка: БТА

Amazon.com Inc се е съгласила да плати над 1 млрд. долара за закупуване на стартъпа за автономни автомобилни технологии Zoox Inc, съобщава The Information, позовавайки се на свои източници. Подобен ход ще разшири присъствието на онлайн гиганта в технологиите за автономни превозни средства, коментира Ройтерс.

Информацията не споменава точната цена на сделката и добавя, че Amazon едва ли ще я оповести, когато сделката бъде официално обявена, вероятно днес.

Повечето инвеститори в Zoox ще си възвърнат инвестициите и дори ще получат положителна възвръщаемост, твърди още информацията. Сред тях са Lux Capital, DFJ и съоснователят на Atlassian Майкъл Кенън-Брукс.

Amazon и Zoox не отговориха веднага на искане на Reuters за коментар.

The Wall Street Journal съобщи миналия месец, че компаниите са в напреднали разговори и сделката може да оцени Zoox на около 3.2 млрд. долара, каквато е постигнала след кръг на финансиране през 2018 г.

Amazon засили инвестициите си в автомобилния сектор, като участва миналата година в кръг финансиране на стойност 530 млн. долара в стартъпа за технологии за автономно управление Aurora Innovation Inc.
Коментари: 0