Авиокомпаниите са отменили десетки полети до България през лятото, според МТИТС

Те няма да изпълняват голяма част от маршрутите си, предвидени за предстоящия сезон

Авиокомпаниите са отменили десетки полети до България през лятото, според МТИТС

Снимка: Unsplash

15176 ~ 1 мин. четене

Десетки полети от и до София са отменени до края на летния сезон, става ясно от информационен списък в сайта на Министерство на транспорта и съобщенията.

Най-много отменени полети има компанията Bulgaria Air, която спира да лети в определени дни между София и Цюрих, Прага, Рим, Брюксел, Виена, Барселона и др. На определени дати се преустановяват полетите на превозвача между София и Варна, както и Бургас.

По-малко полети ще има това лято от и до Москва до средата на юли, а до Санкт Петербург част от тях са отменени до края на юли. Припомняме, че все още за руските граждани, които пристигат у нас карантината не е отменена и няма информация кога ще бъде.

Wizz Air също няма да изпълни редица полети от своя график – става въпрос за маршрутите от София до Милано, Лондон, Брюксел, Лисабон и др. Ryanair също няма да осъществи полети от много от дестинациите си като Рим, Милано, Киев, Брюксел, Дъблин, Париж, Лондон, Бирмингам и др.

Lufthansa отменя голяма част от полетите си от столицата ни до Франкфурт и Мюнхен.

Turkish Airlines анулира всички свои полети от 23 юни до 30 юни, става ясно още от списъка.

Малко по-късно "България Еър" опроверга информацията на транспортното министерство, които пък веднага след това промениха таблицата, публикувайки нова, в която няма толкова отменени полети.

Подкрепи Economic.bg