Amazon работи по нов смартфон

Гигантът има да поправя много недостатъци

Amazon работи по нов смартфон
Смартфонът Fire Phone на Amazon се оказа пълно разочарование, но компанията явно не се отказва от идеята си да пробие и на тази пазарна ниша. Скорошно изказване на един от топ мениджърите хвърли светлина върху плановете на гиганта и даде да се разбере, че вече е наличен прототип на ново устройство. 

Разкритието направи Дженифър Салке, оглавяваща звеното Amazon Studio за оригинално тв съдържание. Тя сподели въпросната информация във връзка с възможностите за гледане на видео. От думите ѝ стана ясно, че бъдещият смартфон ще е снабден с по-добър интерфейс за услугата Prime Video на компанията. Салке на издаде повече подробности, но изтъкна, че функцията ще е „много по-интуитивна“.

Засега няма информация кога ще се появи устройството, но от технологичното издание Engadget не очакват това да се случи много скоро. Трябва да се спомене, че самата Дженифър Салке е малко запозната с хардуерните разработки на компанията.  

Ако все пак на хоризонта наистина се задава нов смартфон на Amazon, то компанията би трябвало да си вземе поуки от предходните няколко години. Така например е-търговецът трябва да се поучи от предходното си залитане към това да стимулира потребителите да пазаруват от сайта и по-скоро да се ориентира към техните нужди. Комбинирано с високата цена, посредственото представяне и ексклузивното предлагане само от един оператор отказаха дори феновете на Amazon да се сдобият с нейн смартфон. 
Коментари: 0