Amazon ще наеме още 75 000 работници

Компанията вече попълни обявените по-рано 100 000 работни места

Amazon ще наеме още 75 000 работници

Снимка: БТА

2519 ~ 1 мин. четене
Пандемията от коронавирус не само не пречи на бизнеса на Amazon, а напротив. Компанията обяви, че ще наеме още 75 000 души на работа, включително в складове и като шофьори на доставки, предава Reuters. 

Пагубни за едни бизнеси, ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса се оказват тласък за други, като онлайн търговците. Затворени по домовете си, хората все по-често прибягват до електронни услуги и онлайн поръчки. 

Сега гигантът в електронната търговия е изправен пред предизвикателството да наеме повече хора в момент, когато расте рискът от спирането на работата и на някои от собствените съоръжения на Amazon. Компанията вече съобщи за случаи на заразени служители с COVID-19. 

Въпреки уверенията за въвеждане на по-стриктен контрол – за проверки на температурата и носенето на маски във всички американски и европейски складове – някои служители недоволстват и призовават за затваряне на бази.  

Междувременно обявяването на десетки хиляди свободни места е добре дошло на фона на рекордните нива на безработица. За да привлече нови служители към екипите си, Amazon дава по още 2 долара към минималните 15 долара на час към заплатите на работницте в САЩ до април. 

Amazon заяви, че очаква да похарчи повече от 500 млн. долара в световен мащаб, за да увеличи заплатите на работниците по време на пандемията, в сравнение с предишната оценка от 350 млн. долара.

Компанията заяви в понеделник, че вече е попълнила всичките 100 000 позиции, които обяви по-рано, а новите работни места са в допълнение към това.

Подкрепи Economic.bg