Ангелов отваря фитнеси и заведения

Учениците от 5. до 12. клас се връщат в училище, обяви министърът на здравеопазването

Ангелов отваря фитнеси и заведения

Снимка: Красимир Свраков

23369 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Bcичĸи зaвeдeниятa, ĸoитo paзпoлaгaт c oтĸpити пpocтpaнcтвa (гpaдини) пpeд тяx щe имaт пpaвo дa paбoтят oт 1 aпpил. Toвa ĸaзa миниcтъpът нa здpaвeoпaзвaнeтo пpoф. Kocтaдин Aнгeлoв, cлeд пpиcтигaнeтo нa 51 600 дoзи oт вaĸcинaтa cpeщy СОVІD-19 нa Моdеrnа.  

Той поясни, че театрите и фитнесите също ще отворят от началото на месец април, но при 30% от капацитета си.

„Моловете и големите търговски магазини няма да отворят на тази етап. Изключение ще се направи за магазините, които имат възможност да осигурят пространство за работа на открито“, поясни Ангелов.

Здравният министър добави, че нощните заведения все още няма да отварят, тъй като ситуацията с разпространението на заразата е колебливо.

Въпреки това обаче Ангелов посочи, че се наблюдава една положителна тенденция към нормализиране на ситуацията и спад в случаите на новозаразени.

„Надяваме се да сме в най-високата точка на тази вълна и да не предстои нова“, заяви министърът.

Междувременно ресторантьорите обявиха, че не искат частично отваряне, защото по този начин няма да имат възможност да се възползват от правителствените стимули.

Ангелов обяви още, че учениците ще се върнат в училище от 12 април по график, който ще бъде изработен съвместно с министъра на образованието Красимир Вълчев. Децата ще се завърнат в детските градини и яслите от 5 април.

Очаква се по-късно днес да бъде издадена съответната заповед.

Коментари: 0