\"Анонимните\" нападнаха и Турция

Интернет активистите обвиниха Анкара, че подпомага \"Ислямска държава\"

\

Администраторът на националния уеб домейн в Турция съобщи, че интернет сървърите на страната са подложени на една от най-големите хакерски атаки от чужбина. Експертите заявиха, че тези, които са зад атаките, все още не се знае кои са, но неправителствената организация Nic.tr съобщава, че атаките идват от организирани източници извън Турция, съобщава Reuters. Местните медии не изключват факта, че потокът на мрежовия трафик, може да идва от Русия и да се дължи на влошаването на отношенията между двете страни.

По информация на в. „Хюриет”, "Анонимните" поемат отговорност за продължаващите вече няколко дни кибератаки срещу южната ни съседка. Интернет активистите обвиниха Анкара, че подпомага "Ислямска държава" и заплашиха с още нападения, ако това продължи.

Ще продължим да нападаме мрежата ви, банките ви и сайтове на правителството, заявиха "Анонимните". След това ще ударим летищата и военните, ще унищожим банковата ви инфраструктура, твърди се в изявлението им.

Хакерските атаки идват седмици, след като руското министерство на отбраната обвини семейството на президента Реджеп Ердоган във връзки с "Ислямска държава".

На 14 декември около 400 000 сайта с домейн tr. бяха подложени на кибератаки.

"Макар че размерът и времетраенето на нападението са продължителни, не става въпрос за нещо нечувано. Нямаме достатъчно информация да спекулираме дали то е свързано със специфични държави или коя група или инвидид може да стои зад него", коментира Артури Лехтио от финландската фирма за онлайн сигурност F-secure.

Коментари: 0