Ansa Borima планира да създаде 200 работни места в Ловеч

Представител на фирмата вече е провел среща с кмета на града

Ansa Borima планира да създаде 200 работни места в Ловеч
3506 ~ 2 мин. четене
Компанията за производство на пластмаси и метали Ansa Borima планира да създаде 200 нови работни места в Ловеч. Вчера кметът на града Корнелия Маринова се е срещнала с Мартин Ганев, съдружник във фирмата.

Заедно със своя екип инвеститорът разкри своите намерения да вземе под наем помещения и до края на годината да започне производство. Интересът на Ansa Borima е към цехове в Северната индустриална зона, където преди години португалската фирма „Вестиконфекс интернасионал” произвеждаше  облекла.

Ansa Borima е консорциум между българската компания „Борима” АД и италианската фирма „Анса Компосити” ООД. Фирмата има дългогодишна история в производството на телекомуникационно оборудване, компоненти и части за електротехническата и други индустрии, продукцията се изнася в редица страни.  В момента имат бази в село Борима и град Искър, Плевенско.

В Ловеч се предвижда основно да се прави монтаж, като ще има различни линии. Предстои обучения на хората, които ще бъдат назначени на работа.

„Анса Борима“  работи с най-големите фирми в бранша и е предпочитан доставчик от „Шнайдер Електрик“ и ABB, които са гигантски компании.  Например „Шнайдер Електрик“ работи с 19 000 доставчици, а предпочитаните са 600, поясни Мартин Ганев.

В италиано-българската  група има две италиански фабрики и две български дружества. През 2016 г. „Анса Борима“  беше обявена за четвъртото най-бързо развиващо се предприятие в България в сектор „Електротехника“. Според в.  „Капитал“  те са работодател на миналата година в съответната област, като категориите са общо девет.

Новината за новия инвеститор идва след като неотдавна бе съобщено за немския автомобилен концерн  VOSS Automotive, който до шест месеца разкрива 1000 работни места в завода в Баховица. С тези инвестиции значително ще намалее процентът на безработни лица в общината, а и ще върнем някои работници, които сега пътуват до съседни градове, счита кметът на Ловеч.
Подкрепи Economic.bg