Apple се радва на почти 100% ръст в продажбите на AirPods през 2019 г.

Очаква се Apple да запази доминацията си на този пазар поне до средата на десетилетието

Apple се радва на почти 100% ръст в продажбите на AirPods през 2019 г.

Снимка: Unsplash

Огромните очаквания за ръста в продажбите на безжични слушалки AirPods на Apple за 2019 г. се оправдаха. Компанията успя да удвои доставките до близо 60 милиона на брой. Гигантът генерира близо три четвърти от приходите на новозародилия се и набъбващ пазар. 

Скорошен доклад на Strategy Analytics сочи, че Apple е увеличила продажбите на AirPods с почти 100% на годишна база през 2019 г., както Bloomberg прогнозира през ноември. Впечатлява и бройката от 60 млн. доставки. Те представляват повече от 50% от глобалните продажби на напълно безжични слушалки. 

Според Strategy Analytics Apple ще запази своята доминация в категорията поне през следващите пет години. Другите играчи тепърва навлизат в сегмента. Xiaomi и Samsung са на второ и трето място по пазарен дял. 

Както и в случая с iPhone, AirPods носят непропорционално високи приходи в световен мащаб – 71% от общите приходи. 

Прогнозата бе, че Apple ще продаде AirPods на стойност 4 млрд. долара само през празничното четвърто тримесечие на 2019 г. Очаква се ръстовете да продължат. Приходите на едро ще нараснат до 100 млрд. долара до 2024 г. По всичко личи, че този нов продукт се превръща в следващ източник на приходи за много производители на смартфони.  

Коментари: 0