Apple ще страни от 5G еуфорията поне до 2020 г.

Компанията не планира скоро да пусне 5G смартфон

Apple ще страни от 5G еуфорията поне до 2020 г.

Снимка: БТА

5G е новата топ тема сред технологичните компании. Някои производители на смартфони се готвят да представят устройства, поддържащи новата мобилна мрежа, още в началото на идната година. Един от тях обаче продължава да страни от еуфорията. Става дума за Apple. Гигантът от Купертино не планира да пусне 5G смартфон преди 2020 г. Дебютът му може да се случи дори по-късно, пише още Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Според информацията на изданието, както при 3G и 4G – предишните две поколения мобилни технологии, Apple ще изчака да мине поне една година от внедряването на новата инфраструктура, преди да надгради водещото си устройство до новата технология. 

Анализатори коментират, че 5G функционалностите може да стимулират пласирането на iPhone, чието търсене напоследък отслабва. 

Мрежите от ново поколение се очаква да донесат много по-бърза и качествена мобилна връзка, осигурявайки пренос на обемни количества данни. Те ще стимулират потреблението на стрийминг съдържание, но също така ще са в основата на развитието на умните градове и безпилотните превозни средства. 

Макар международният 5G стандарт още да не е утвърден, някои телекоми вече пускат тестови мрежи. Въпреки това текущото състояние на инфраструктурата е далеч от онова, което се цели, така че плановете на Apple не са изненада.
Коментари: 0