Арестуваха четирима души за нападението в Берлин

Германските спецслужби са щурмували няколко жилища тази нощ

Арестуваха четирима души за нападението в Берлин
292 ~ 1 мин. четене

Властите в Германия щурмуваха няколко жилища в Берлин и Дортмунд тази сутрин в търсене на атентатора, който се вряза с камион в берлински коледен базар, предадоха световните медии. 

До момента са арестувани четирима души - всичките в Дортмунд , предава bTV. Започват да се появяват и повече подробности за заподозрения тунизиец Анис Амри, който е пристигнал в Европа преди шест години през Сицилия. 

Известно е, че той е лежал в затвора в Италия, а само в Германия е сменил шест идентичности. Бил е под наблюдение във Федералната република половин година, защото е търсил начин да се сдобие с взривни вещества. Името на Амри е и в забранителен списък за достъп до територията на САЩ. 

Припомняме, че преди три дни 12 души бяха убити, а над 48 ранени, след като камион се вряза в оживен Коледен пазар в центъра на германската столица Берлин. Инцидентът стана на площад "Брайтшейдплац" в центъра на Западен Берлин, близо до Мемориалната църква "Кайзер Вилхелм". Шофьорът на камиона бе арестуван, но впоследствие освободен, поради липса на доказателства, че е е извършил терористичния акт. 

Подкрепи Economic.bg