Dundee откри още злато и мед в Челопеч

Наситеността е значителна, обявиха от компанията

Dundee откри още злато и мед в Челопеч

Канадската минна компания Dundee Precious е открила е открила нова зона с висока степен на насищане от злато и мед в находището в Челопеч. От компанията съобщиха също, че зоната, наречена „Зона 153, се намира в близост до съществуващата инфраструктура в горните нива на западната част на мината.

Според направените анализи от първите два сондажи се вижда, че наситеността на мед и злато е значителна. Съдъpжaниeто нa мeтaли е дo 22.09 г злaтo нa тoн pyдa, ĸaĸтo и дo 4.26% мeд. Зa cpaвнeниe - минимaлнoтo cъдъpжaниe, пoд ĸoeтo мaтepиaлът нe ce cмятa зa pyдa, e 3 г/тoн злaтeн eĸвивaлeнт.

„Имаме удоволствие да обявим откриването на нова зона от висок клас в Челопеч. Това е от значение заради потенциала да добавим ресурс с висока стойност в близост до нашите съществуващи разработки“, коментира Рик Хоус, президент и главен изпълнителен директор на компанията. „По-нататъшната работа ще изисква да определим в пълна степен възможностите на зоната и да направим оценка на въздействието, което тя ще има  върху живота на мината в Челопеч“, добавя той.

„Зона 153“ се намира на около 150 м източно от „Блок 150“, на 170 м северно от „Блок 103“ и на 250 м над „Блок 152“.

Коментари: 0