„Атака“ получава областен управител в София

"Обединени патриоти" получават общо шест поста на областни управители - всяка от трите партии в по два града, обяви Волен Сидеров

„Атака“ получава областен управител в София
1672 ~ 1 мин. четене

"Обединени патриоти" като коалиционен партньор в управлението ще получат 6 места за областни управители. Те ще бъдат назначени още на следващото заседание на Министерския съвет в сряда, съобщи пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Бившите депутати от "Атака" Николай Пехливанов (на снимката) и Илиян Тодоров ще бъдат назначени за областни управители съответно на София-град и на София-област.

Пехливанов е строителен предприемач, заместник-председател на столичния общински съвет. През 2011 г. бе кандидат за кмет на София.

Илиян Тодоров бе народен представител в 42-рото и 43-тото Народно събрание. Той водеше листата на Обединените патриоти в Кюстендил на последните избори.

От квотата на ВМРО ще бъдат областните управители на Добрич и Русе.

НФСБ взима Стара Загора и Бургас. Правителството вече назначи Гергана Микова, която до този момент бе директор на регионалния офис на телевизия СКАТ в Стара Загора и Пловдив за областен управител на Стара Загора. Очаква се в Бургас поста си да запази досегашният областен управител Вълчо Чолаков.

Припомняме, че на заседанието си вчера кабинетът назначи 22-ма нови областни управители, които преди това бяха сменени от служебното правителство на проф. Огнян Герджиков.

Подкрепи Economic.bg