Ангелкова отчете над 8.2 млн. туристи у нас през 2016 г.

Това лято очакваме 10% ръст на чуждестранните туристи, обяви министърът по време на 105-ата сесия Световната организация по туризъм в Мадрид

Ангелкова отчете над 8.2 млн. туристи у нас през 2016 г.

Снимка: МТ

456 ~ 1 мин. четене

През изминалата година бе извършена огромна по обем работа, което доведе до постигнатите рекордни резултати. Над 8.2 млн. чуждестранни туристи посетиха България. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на  105-ата сесия Световната организация  по туризъм, която се провежда днес в Мадрид, Испания.

Министър Ангелкова заяви, че неин личен ангажимент е тези резултати да бъдат надградени и превърнати в устойчива тенденция. Тя подчерта още, че това лято България очаква 10% ръст на чуждестранните туристи.

Николина Ангелкова бе категорична, че ще продължи дейностите по налагане ребрандирания имидж на страната като предпочитана целогодишна дестинация, предлагаща висококачествен туристически продукт и привличаща по-голям брой туристи. Тя посочи, че страната ни ще продължи да работи активно по инициативите, свързани със Световната организация по туризъм.

Министър Ангелкова поздрави настоящия генерален секретар на СОТ Талеб Рифай за добрата му работа и призова следващия генерален секретар да продължи започнато от него.

Коментари: 0