bTV се предаде пред кабелните оператори

От компанията обявиха, че ще дадат достъп на потребителите на "Булсатком" за празниците

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Независимо, че нямаме решение по казуса с "Булсатком", нито дори изразена добра воля и гаранции от страна на оператора за преустановяване на дискриминационното и некоректното поведение спрямо bTV Media Group, специално за зрителите бТВ реши да върне сигнала си към Булсактом за празниците!. Това е официалното становище на медията. Сигналът ще бъде пуснат в 16 ч.

"Ако "Булсатком" не гарантира промяна в търговските си практики към нас в предстоящите дни, твърде вероятно е да не успеем да подпишем нов договор с тях от 1 януари 2013 г. за излъчването на програмите на bTV Media Group, се казва още в съобщението.

Решението на медията идва, след като вчера Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори /БАККО/ обяви, че всички 21 кабелни, сателитни и други комуникационни предприятия ще спрат разпространението на програмите на bТV Media Group.

"Спирането на програмите е неизбежно и не зависи от волята на предприятията, тъй като договорите са прекратени едностранно, без възможност за какъвто и да било избор на операторите. В случай, че те продължат да излъчват програмите на БТВ след като договорите им са прекратени, това би представлявало нарушение на Закона за радиото и телевизията /ЗРТ/ и Закона за авторското право и сродните му права /ЗАСП/, което никой от нашите членове не може да си позволи да направи", обявиха вчера от асоциацията.

Реакцията на операторите беше ответен удар срещу bTV Media Group, която обяви в петък, че няма да предават програмите си през сателитния оператор "Булсатком". Като причина за разтрогване на отношенията, от bTV посочиха "системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор".

Коментари: 0