Бахамската банка стана клиент на българската Сирма Груп

Двете сключиха договор за 1.2 млн. долара

Бахамската банка стана клиент на българската Сирма Груп

Снимка: Sirma Group

Една от най-старите финансови институции на Бахамите – Бахамската банка (Bank of the Bahamas), стана клиент на българската компания Сирма Груп. Тя е сключила договор с финансовото звено на софтуерната фирма – Сирма Бизнес Консулт, за 1.2 млн. долара, съобщават от компанията. 

Контрактът е сключен в началото на месец декември и предвижда за 18 месеца да бъде извършено пълно обновяване на всички банкови информационни системи в институцията с последната версия на Oracle FlexCube 12. 

Bank of the Bahamas е създадена през 1970 г. Днес тя обаче е известна с това, че инвестира интензивно в нови технологии и автоматизация на процесите. За договора със Сирма председателят на банката Уейн Арангха коментира пред акционерите „вярваме, че сме направили първите стъпки към постигането на дългосрочна устойчива печалба“. 

Що се отнася до Сирма Бизнес Консулт, тя е лидер в предлагането на основни банкови системи в България. „Нашата стратегия за развитие предвижда засилване на продажбите на наши продукти и услуги в Америка. Новата сделка е стъпка в правилната посока“, сподели Цветомир Досков, Изпълнителен директор на финансовото звено. 
Коментари: 0