„България Еър“ постепенно възстановява полетите между София и Варна

Плановете на авиокомпанията са от 11 юни да има три полета дневно между двата града

„България Еър“ постепенно възстановява полетите между София и Варна

Снимка: България Еър

2285 ~ 1 мин. четене

Националният превозвач „България Еър“ започва постепенно да възстановява голяма част от маршрутите си между София и Варната. От 25 май авиокомпанията изпълнява два полета дневно между двата града, сутрин и вечер. Плановете на компанията са след 10 юни да има по три полета дневно – сутрин, следобед и вечер. Първият следобеден полет между София и Варна, по разписание, ще се изпълни на 11 юни.

Паралелно с възстановяването на честотите по вътрешната линия, „България Еър“ продължава постепенно да зачестява полетите си и по още от редовните си маршрути, по които имаше анулации, наложени заради Covid-19 пандемията.

Според новите изисквания на авиокомпанията на борда на самолетите носенето на маски както за екипажите, така и за пасажерите, е  задължително. Преди и след всеки полет самолетите на авиокомпанията се почистват изцяло и се дезинфекцират щателно. Качеството и пречистването на въздуха по време на полет се осигурява чрез специални системи, съобщават от там.

Авиокомпанията гарантира, че е установила необходимата организация, за да се осигури дистанция от 1.5 метра между пътниците. За моментите, когато това не е възможно, от ЕС препоръчват на пасажерите да мият по-често ръцете си. За целта на борда са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти, съобщиха от националния превозвач преди дни.

Коментари: 0