Банско и Боровец откриват ски сезона днес

Откриването на сезона ще бъде съпътствано с много игри и звездни гости

Банско и Боровец откриват ски сезона днес

Снимка: Banskoski

Зимните ни курорти Банско и Боровец откриват ски сезона днес. Миналият уикенд , навръх Студентския празник, бе даден стартът на ски сезона в Пампорово.

В Банско празникът ще започне в 8.30 ч. на Бъндеришка поляна с „Открий злато в лифта“. По традиция сезонът в най-добрия ни зимен курорт ще бъде открит от Марк Жирардели, а специален гост ще бъде олимпийският и световен шампион от Австрия Патрик Ортлиб. Купонът ще продължи с концерт на Гери Никол и балет „Нова“, а вечерта на площада Ути Бъчваров ще показва своите специалитети, придружени с музика и танци.

Стартът на ски сезона в Боровец също ще бъде даден в 8.30 ч., като на първата седалка на лифт „Ястребец Експрес“ ще се качи легендата Петър Попангелов. През тази година курортът в Рила се гордее с нов 6-седалков лифт. Днес отварят ски-центърът „Ястребец“ с пистите „Попангелов“ и „Ястребец 3“, както и ски-пистите „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“.

Цените на картите в Боровец през сезона ще бъдат: дневна лифт карта – 58 лв. за възрастни, 32 лв. за деца и 42 лв. за младежи до 22 г. и възрастни над 65 г.
Коментари: 0