Boeing завърши обновяването на проблемните самолети 737 Max

Компанията е провела 207 тестови полета с новия софтуер

Boeing завърши обновяването на проблемните самолети 737 Max

Снимка: Pixabay

704 ~ 1 мин. четене
Boeing обяви, че е завършило обновяването на самолетите 737 Max с новия софтуер, който според компанията ще превърне машините в едни от най-безопасните в историята. Компанията е провела 207 тестови полета с новия софтуер, в които са проверени действията на софтуера в различни ситуации.

Данните трябва да бъдат одобрени от Федералното управление за авиация (FAA) на Съединените щати и в близко бъдеще компанията очаква да получи нови сертификати за машините, които бяха приземени в цял свят след две катастрофи през март в Индонезия и Етиопия, при които загинаха общо 346 души.

"Уверени сме, че с новия софтуер 737 Max ще бъде един от най-безопасните самолети, които някога са летели. Инцидентите ни накараха да се посветим още повече върху безопасността на пътниците, защото знаем, че много животи зависят от това, което правим", коментира изпълнителният директор на Boeing Денис Мулиенбърг.

Компанията е разработила и нови тренировъчни програми и образователни материали за пилотите. Те също ще бъдат прегледани от американската агенция, регулаторните органи и авиокомпаниите. Все още няма ясен срок кога 737 Max ще може отново да извършва полети с пътници. 


Коментари: 0