Booking пусна ново приложение за пътешественици

То е сериозен конкурент на TripAdvisor

Booking пусна ново приложение за пътешественици

Снимка: Pixabay

Популярната услуга за резервации Booking.com представи ново мобилно приложение за туристи - дигитална градска книга, пише Travel Daily Media.

Услугата се нарича Citybook и представлява дигитално ръководство за популярни туристически градове. Тя е предназначена да помогне на пътуващите да се ориентират в дестинацията си и съдържа препоръки какво да правите в града, кои кафенета, ресторанти, музеи и галерии предлагат отстъпки и др. 

Една от особеностите на дигиталната новост е използването на модели за машинно обучение, които отчитат местоположението на пътника, състава на неговата група (семейство, двойка или самотен пътник), дати на посещение и време. Така платформата прави препоръки, които са съобразени с всеки отделен пътник, който я използва.

„В реално време CityBook отправя препоръки, за да помогне на пътниците да се възползват максимално от пътуването си, включително как да стигнат до местожителството си от всяка точка на града“, казват разработчиците. 

Пилотната версия на приложението включва ръководства за Париж, Лондон и Амстердам. В следващите месеци в този списък ще бъдат добавени Токио, Ню Йорк, Берлин, Барселона и Рим.
Понастоящем услугата е достъпна на Android или iOS. Освен това потребителите имат достъп до уебсайта на CityBook от компютър или всеки лаптоп.
Коментари: 0