Bosch прави завод за чипове за автономни коли

Инвестицията от 1 млрд. евро за проиводството в Дрезден е най-голямата в историята на компанията

Bosch прави завод за чипове за автономни коли
820 ~ 1 мин. четене
Производителят на автомобилни части Robert Bosch GmbH ще построи завод за 1 милиард евро в Дрезден, в който ще прави чипове и полупроводници, за да задоволи търсенето, очертаващо се на пазара на автономни автомобили, съобщава "Блумбърг".

Инвестицията ще е най-голямата в историята на компанията.

Фабриката в Дрезден, Германия ще започне да произвежда чипове, необходими за автономни превозни средства, интелигентни домове и интернет-свързани градове през 2021 г., заяви в изявление в понеделник най-големият в света доставчик на авточасти.

Тя ще даде работа на 700 работници, след като бъде завършено строителството през 2019 г.

"Разширяването на производствения ни капацитет ще ни позволи да засилим конкурентните си позиции", казва в изявлението главният изпълнителен директор на компанията Фолкмар Денер.

Bosch, известна като производител на традиционни автомобилни части като спирачни системи и двигатели с вътрешно горене, е и дългогодишен разработчик на софтуер и все повече инвестира в нови технологии, заради промените в естеството на шофиране.

Базираната в Щутгарт компания вече повече от 4 десетилетия прави и чипове за различни продукти като смартфони.

През миналата година всяка продадена в света кола има поне 9 чипа, произведени от Bosch, казват от компанията.

Чиповете, които ще се произвеждат в Дрезден, ще допълнят гамата от продукти на Bosch като сензори за въздушни възглавници, автономни волани, манометри и комуникационни технологии, заяви говорител на компанията.
Подкрепи Economic.bg